Cauta ...
0
0

Servicii / Consignatie

FELICITARI, ESTI UN OM PRACTIC!

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, fie ai un echipament pe care vrei sa il valorifici, fie cauti sa achizitionezi un echipament folosit, cu un buget rezonabil.

Suntem specialisti in evaluarea si recomandarea de echipamente utilizate si avem o solutie pentru tine in fiecare dintre aceste situatii!

DE CE SA VINZI UN ECHIPAMENT UTILIZAT PRIN INTERMEDIUL F64?
  • - Realizezi o vanzare usoara (tu doar depui echipamentul, iar de gasirea clientului ne ocupam noi)
  • - Obtii o valoare de piata optima
  • - Iti incasezi banii la timp si in siguranta
DE CE SA CUMPERI UN ECHIPAMENT UTILIZAT PRIN INTERMEDIUL F64?
  • - Faci o achizitie la fel de sigura ca in cazul unui echipament nou, deoarece la noi toate echipamentele utilizate se vand cu garantie;
  • - Produsele din consignatie pot fi achizitionate si in rate , detalii legate de nr de rate AICI;
  • - Se pot achizitiona si pe PFA;
  • - Eviti eventualele neplaceri legate de echipamente utilizate, cu defecte ascunse (fiecare echipament este inspectat de specialistii nostri inainte de a fi preluat in regim de consignatie);
  • - Poti fi sigur ca vei face o economie de buget, fara sa faci rabat la calitate (iti vom recomanda produsul cel mai potrivit pentru tine, iar pretul la care il cumperi va fi unul corect)

CUMPARA UN ECHIPAMENT DE CONSIGNATIE!

Daca vrei sa cumperi un echipament utilizat, poti consulta aici oferta noastra actuala completa.

INSCRIE UN ECHIPAMENT IN CONSIGNATIE!

Pentru a inscrie un echipament in consignatie si pentru a obtine o evaluare aproximativa a pretului de depunere, ne poti trimite un email la adresa consignatie@f64studio.ro

Sau completati formularul de depunere consignatie AICI

PROGRAM INSCRIERI ECHIPAMENT IN CONSIGNATIE

Pentru evaluarea fizica a echipamentului, te asteptam in magazinul F64 (Bd. Unirii, Nr. 45, Bucuresti), de Luni pana Vineri intre orele 9:00 - 20:00 sau Sambata intre orele 9:00 - 18:00. 

Daca nu poti ajunge in magazin, te rugam sa ne trimiti un mail cu detalii despre echipamentul pe care doresti sa il vinzi, impreuna cu cateva fotografii ale echipamentului, pe adresa consignatie@f64studio.ro

CONDITII CONSIGNATIE

Art.1 - Conditii generale si obligatii deponent

a) Echipamentul inscris in regim de consignatie nu poate fi acceptat daca prezinta defecte tehnice sau urme avansate de uzura. F64 isi rezerva dreptul de a refuza orice obiect considerat nepotrivit pentru consignatie sau pe acelea pentru care nu se poate conveni asupra unui pret avantajos.

b) Pretul final de vanzare al produsului – incluzand comisionul perceput de F64 – trebuie sa nu depaseasca 70% din valoarea produsului nou; aceasta este o valoare orientativa pentru produse in stare perfecta, cu toate accesoriile originale si fara vreo urma de folosire. Valoarea medie de piata este in jurul a 50% din valoarea unui echipament nou, daca se afla inca in productie. Pretul final al echipamentului va fi stabilit in functie de starea estetica si functionala, de accesoriile incluse, daca mai este sau nu in garantie etc.

c) Comisionul perceput de F64 pentru produsele inscrise in regim de consignatie este intre 15 si 50% din suma finala de vanzare a echipamentului, dar nu mai putin de 80 de lei. In acest comision sunt incluse serviciile prezentate in Art.2.

Exemplu de calcul: pret final de vanzare = suma pe care o va primi deponentul comision F64 20% TVA 19% aferent comisionului)

Banii deponentului 1000 lei comision 20% calculat la 1000 lei 19% TVA calculata la valoarea comisionului: 1000 lei 200 lei (comision 20% calculat la 1000 lei) 38 lei (TVA 19% calculata la valoare comision, adica 200 lei ) = 1.238 lei

d) Deponentul se va angaja sa nu retraga de la vanzare produsul pentru o perioada de 30 zile calendaristice de la data depunerii. In caz contrar, returnarea echipamentului se va face contra unui comision de 5% din valoarea acestuia, comision datorat pentru serviciile prezentate in Articolul 2.

e) Primele doua luni de expunere sunt gratuite pentru afisarea online (pe site-ul www.f64.ro) si eventual prezentarea in vitrinele magazinului, in masura spatiului disponibil. Dupa 60 de zile calendaristice se va percepe o taxa de stocare in valoare de 1% pe luna (din suma cuvenita deponentului). Practic, primele doua luni sunt gratuite, iar a treia luna si urmatoarele vor fi contra cost, in baza unei taxe platibile pentru fiecare perioada suplimentara de 30 de zile. Aceasta taxa se va deduce din suma platita dupa vanzarea echipamentului, iar in cazul in care echipamentul se retrage din consignatie, suma echivalenta taxei de stocare va fi platita de catre deponent.

f) Obiectele care nu au fost vandute dupa 18 luni de la inscrierea in consignatie vor fi considerate abandonate si vor trece automat in proprietatea F64 daca deponentul nu se prezinta pentru rezolvarea situatiei inainte de expirarea termenului de 18 luni. F64 va face toate eforturile rezonabile pentru a contacta persoana in cauza prin telefon si adresa de posta electronica in ultimele 30 de zile ale termenului de 18 luni, dar nu isi asuma nicio raspundere in aceasta privinta.

g) Pentru a putea intra in posesia contravalorii echipamentului inscris in consignatie, deponentul are obligatia ca la momentul semnarii contractului de consignatie sa furnizeze contul bancar in care doreste sa primeasca suma aferenta echipamentului inscris in consignatie. In cazul in care clientul nu poate prezenta pe loc contul bancar, el se angajeaza sa il trimita in maxim 5 zile lucratoare de la depunere, pe adresa consignatie@f64studio.ro. Contul trebuie sa apartina deponentului. In cazul in care contravaloarea echipamentului nu depaseste 500 de lei si clientul doreste primirea contravalorii cash, va fi programat la casierie in intervalul orar 13:00-21:00 (Luni-Vineri). In situatia in care clientul nu se prezinta la casierie la data programata, va fi reprogramat la o data ulterioara, data ce nu va depasi 7 zile lucratoare.

h) In cazul in care echipamentul a fost vandut, deponentul va primi dupa 30 zile calendaristice de la data vanzarii suma stabilita la momentul inscrierii sau a ultimei modificari de pret, mai putin taxele de stocare provenite din perioada ce depaseste 60 de zile disponibile spre afisare si prezentare gratuita. In perioada de 30 de zile va fi in vigoare garantia prezentata conform legii, in Art.2 lit. f) pentru cazul in care cumparatorul constata vreun motiv de returnare, pentru achitarea unor eventuale servicii de reparatie, generate de functionarea defectuoasa in primele 30 de zile de la achizitie.

i) Deponentul poate contacta F64 pentru a discuta o eventuala reducere/crestere a pretului (nu mai mult de 1 data/saptamana), pentru a solicita modificari ale pachetelor sau ale datelor prezente pe site etc.

j) Deponentul are obligatia de a se informa periodic daca echipamentul inscris a fost vandut. Acest lucru se poate face telefonic sau verificand pe site daca echipamentul mai apare sau nu in sectiunea “Echipament Folosit (SH)”, cu numarul de bon inscriptionat pe certificatul de inscriere in consignatie.

k) In momentul prezentarii pentru ridicarea banilor in cazul vanzarii sau pentru a retrage echipamentul din consignatie, deponentul trebuie sa aiba asupra sa bonul de intrare eliberat in momentul depunerii echipamentului si cartea de identitate. Daca cererea de retragere a echipamentului din consignatie sau vanzarea se efectueaza dupa mai mult de 60 de zile calendaristice de la depunere, returnarea obiectelor sau contravaloarea din vanzare va fi facuta numai dupa achitarea taxei de stocare (in suma de 1% din valoarea de vanzare cuvenita deponentului, pentru fiecare luna decursa in plus fata de primele 2 luni gratuite). Echipamentul nu se poate retrage in cazul in care exista o comanda rezervata ce contine echipamentul in cauza.

l) Bonul de consignatie reprezinta dovada predarii obiectelor in consignatie. Returul echipamentului sau achitarea sumei generate prin vanzare se executa numai in baza bonului in original si numai catre titularul identificat cu datele consemnate in bon.

Art.2 - Obligatii F64, comisioane si taxe; termene, durata contractului

a) F64 va curata (in limite acceptabile) echipamentul primit in regim de consignatie.

b) F64 va fotografia echipamentul astfel incat sa puna in evidenta starea estetica a acestuia.

c) In termen de maxim 7 zile lucratoare de la preluarea echipamentului in consignatie, acesta va fi verificat de catre departamentul service F64 si daca nu se descopera probleme ascunse nedepistate la preluarea produsului, il va afisa pe site, folosind fotografiile reale ale echipamentului si precizand atat detaliile tehnice generale, cat si starea echipamentul si elementele incluse in pachet. In masura in care spatiul de prezentare permite, F64 va expune echipamentul intr-una din vitrinele magazinului pentru a fi vazut si testat de catre potentialii clienti.

d) F64 va raspunde intrebarilor legate de echipament adresate de catre potentialii cumparatori, telefonic, via e-mail sau direct in magazin si le va acorda asistenta in utilizarea acestuia.

e) F64 va contacta deponentul in cazul in care un potential client va dori o negociere a pretului echipamentului, achizitionarea doar a unei parti din pachet sau alte detalii asemanatoare.

f) F64 va acorda cumparatorului, conform legislatiei in vigoare, o garantie de 30 zile calendaristice pentru contractele incheiate la distanta (produse SH comandate online), perioada de timp in care daca cumparatorul va depista o problema intemeiata si neprovocata legata de functionarea echipamentului, F64 va asigura reparatia sau va returna integral suma de achizitie.In cazul unei defectiuni survenite si necauzate in perioada de 30 de zile garantie de la vanzare sau in timpul afisarii produsului in magazin in vederea vanzarii, deponentul are posibilitatea de a opta pentru retragerea echipamentului fara a achita alte costuri sau poate opta pentru operatiunea de reparare a echipamentului. In cazul in care se opteaza pentru operatiunea de reparatie, costurile aferente acesteia vor fi deduse din suma datorata deponentului.

g) Produsele din Consignatia F64 beneficiaza de un termen de returnare fara invocarea unui motiv de 14 zile calendaristice, pentru contractele incheiate la distanta (produse SH comandate online). Nu se vor accepta retururile in termen de 14 zile calendaristice, daca produsele prezinta urme de uzura sau daca numarul de declansari depaseste cu 15 fata de cele cu care aparatul a fost vandut.

h) Daca in decurs de 18 luni deponentul nu se intereseaza de starea echipamentului lasat in regim de consignatie, acesta se va considera abandonat si toate drepturile asupra echipamentului vor reveni in totalitate F64, magazinul fiind exonerat si de orice pretentie asupra produsului abandonat.

Pentru a inscrie un echipament in consignatie este necesar ca doritorii sa fie in totalitate de acord cu acest regulament. Pretul de inscriere este stabilit de catre deponent avand consilierea unui reprezentant F64, iar procentajul comisionului (15-50% din valoare, dar nu mai putin de 80 lei) este stabilit doar de catre firma F64, in functie de criterii si considerente interne; procentajul comisionului de consignatie nu reprezinta obiectul vreunei negocieri.

Suplimentar, pe contractul sau pe bonul de consignatie vor fi trecute in clar valoarea de intrare, pretul afisat in magazin, data preluarii in consignatie si data limita de 18 luni, data dupa care echipamentul este considerat abandonat.

F64 isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul si conditiile acestui program, fara o avertizare prealabila. De asemenea, F64 isi rezerva dreptul de a refuza preluarea in regim de consignatie a echipamentelor care vor fi considerate nevandabile.

 

Copyright F64.ro © 2001-2020