Legendara linie 5D se extinde din nou. Cel mai recent membru al familiei, Canon EOS 5D Mark IV, este proiectat pentru a depasi asteptarile clasice de la un aparat foto, fiind dotat cu caracteristici noi si imbunatatite, ce duc experienta fotografierii la urmatorul nivel. Indiferent de tipul de fotografie pe care il adoptati, fie ca fotografiati un eveniment monden, finish line-ul sau ursoaica si puii, EOS 5D Mark IV dispune imbunatatiri pentru a oferi imagini statice, cu rezolutie inalta, si imagini dinamice, cu rezolutie 4K, pline de detalii si claritate imbatabila.Canon EOS 5D Mark IV este echipat cu un nou senzor full frame de 30.4 Megapixel si cu o serie intreaga de imbunatatiri operationale, precum un sistem de autofocalizare cu 61 de puncte, revolutionarul senzor Dual Pixel CMOS AF, procesor de imagine DIGIC 6+ si un senzor exceptional de masurare RGB+IR de 15.000 pixel, plus multe altele


Senzor Full Frame 30.4 MP


EOS 5D Mark IV este dotat cu un senzor CMOS full frame foarte rapid, ce ofera imagini extraordinare in orice situatie, de la fotografii de eveniment si sport pana la flora si fauna sau fashion. Avand un sezor cu dimensiunea unui cadru de film de 35mm, inregistreaza aproximativ 30.1 MP la un ISO normal de pana la 32000. De asemenea, acesta capteaza imagini statice si imagini dinamice 4K adecvate pentru post-procesari considerabile, retusari si decupari. Acest exceptional senzor impreuna cu Dual Pixel CMOS AF recomanda EOS 5D Mark IV pentru o focalizare rapida si precisa in timpul inregistrarilor cu Live View. De altfel, EOS 5D Mark IV permite o focalizare continua si cu urmarire (AF tracking) la un nivel de iluminare scazut EV -4, oferindu-va posibilitatea fotografierii in orice conditie de iluminare.

 

Filmare 4K

 

 

Cababil sa inregistreze fisiere video Cinema Digital (DCI) standard 4K (Motion JPEG) 4096x2160 pixeli cu pana la 30 fps, EOS 5D Mark IV este un aparat extraordinar pentru film, stiri, nunti si multe altele. De asemenea, poate filma Full HD cu pana la 60 fps si HD cu pana 120 fps, ofera formatele MOV si MP4 pentru HD si Full HD direct din aparat pentru o impartasire si distributie usoara a materialului.

 Dual Pixel CMOS AF cu ecran tactil

Dispunand de Dual Pixel CMOS AF si Touch AF, EOS 5D Mark IV ofera o autofocalizare neteda si rapida pe 80% din suprafata imaginii pentru urmarirea excelena a subiectului in timp ce filmati. Folosit impreuna cu ecranul tactil al camerei, este usor sa selectati locatia si dimensiunea cadrului de AF, care poate fi extrem de util atunci cand subiectul este in afara centrului sau pentru schimbari dramatice de focalizare.

Fotografiere in rafala cu pana la 7 fps**

EOS 5D Mark IV este proiectat pentru a captura actiunea. Remarcabilul obturator, AF-ul avansat, expunerea si sistemul de procesare a imaginii ajuta la asigurarea unei fotografieri in rafala cu pana la 7 cadre pe secunda**, chiar si la rezolutie maxima. Dispune de Mirror Vibration Control System ce reduce impactul oglinzii pentru a asigura o fotografiere rapida, in timp ce sistemele de AF si AE asigura o expunere si urmarire a focalizarii foarte precise. ** Viteza de fotografiere continua poate varia in functie de timpul de expunere, diafragma, obiectiv, capacitatea acumulatorului si alte setari.

Dual Pixel RAW

Sistemul Dual Pixel CMOS AF permite captarea fisierelor Dual Pixel RAW (DPRAW). Imaginile captate ca DPRAW ofera fotografilor avansati mai multi parametrii pentru post-productie, cu software-ul Canon Digital Photo Professional. Fisierele DPRAW procesate cu Digital Photo Professional pot fi ajustate cu functii ce includ micro ajustari ale imaginii ce ajuta la reducerea neclaritatii si la maximizarea claritatii in zonele de detaliu, Bokeh Shift pentru a schimba zonele de soft focus si Ghosting Reduction pentru a reduce aberatile cromatice si palele luminoase.

Optimizare optica si corecta difractie in camera

Aparatul este echipat cu o serie de functii pentru corectii optice, care pana acum erau disponibile doar folosind software-ul Digital Photo Professional, ce ofera mai multa claritate, mai putine distorsiuni si mai putina pierdere a luminii in colturile cadrelor. Acesta vine incarcat in prealabil cu date despre aberatiile particulare ale obiectivelor, ajutand astfel aparatul sa corecteze imaginile direct din aparat, fara nicio intarziere. Capabil de a corecta luminozitatea periferica si aberatiile cromatice, EOS 5D Mark IV are, de asemenea, o corectie a distorsiunii pentru a combate efectul de butoi si alte efecte optice care apar indeosebi cand se fotografiaza cu diafragma mica.Sensibilitate ISO 100 - 32000 (cu extindere 50 - 102400)

Dispunand de o gama ISO 100 - 32000 (extensibil la 50 - 102400), EOS 5D Mark IV prospera la fotografierea in conditii de iluminare scazuta. Indiferent ca fotografiati noaptea, in conditii meteo nefavorabile sau in sali slab iluminate, senzorul camerei dispunand de un raport S/N imbunatatit, plus un algoritm de procesare imbunatatita a zgomotului de imagine, va vor oferi imagini de top, fara a compromite calitatea imaginii.

Autofocalizare cu 61 de puncte

Noul senzor cu 61 de puncte AF acopera o arie mai larga pe partea verticala fata de predecesorul sau. Acest sistem AF asigurara o acuratete excelenta, cu pana la 41 de puncte tip cruce, plus alte 25 de puncte de inalta precizie pe zona cu puncte de focalizare. De altfel, sensibilitatea senzorului la lumina slaba a fost imbunatatita, punctul AF central focalizand la niveluri de pana la -3 EV. Autofocalizarea cu teleconvertoate la f/8 a fost si ea imbunatatita, AF-ul fiind disponibil pe toate cele 61 de puncte atunci cand sunt folosite obiectivele Canon impreuna cu teleconvertoarele Canon.

Senzor de masurare RGB+IR 150.000 pixeli

Pentru a determina si fixa expunerea adecvata, indeosebi in conditii cu iluminare din diferite surse cu subiecte in miscare, sistemul ISA ( Intelligent Scene Analysis) al aparatului EOS 5D Mark IV dispune de senzor dedicat RGB+IR cu o rezolutie de aproximativ 150.000 pixeli, acesta oferind o analiza rapida si cuprinzatoare a imaginii. De asemenea, aparatul incorporeaza sistemul Canon iTR AF (Intelligent Tracking and Recognition system) ce detecteaza si urmareste subiectele, comutand automat punctul de autofocalizare pentru a mentine urmarirea subiectului.

Anti-Flicker

Util indeosebi cand va aflati in locatii cu lumina fluorescenta, functia anti-flicker a aparatului EOS 5D Mark IV detecteaza frecventa si faza sursei de lumina si capteaza imagini in momentul intensitatii maxime al luminii.
Vizor inteligent II

Pentru usurinta si confort in timpul fotografierii zilnice, vizorul inteligent al camerei ofera vizualizare luminoasa si setari customizabile, ce include punctele de autofocalizare, nivela electronica si multe alte setari relevante ale camerei.

Conectivitate Wireless

Multumita modulului Wi-Fi integrat, EOS 5D Mark IV poate fi setat pentru operare la distanta, oferind control a setarilor camerei direct din dispozitivul mobil compatibil. Vizualizarea imaginilor si transferul sunt rapide si facile, fara a fi necesara scoaterea camerei din geanta. Compatibil iOS (versiunile 8 - 9.3) si Android (versiunile 4.1 - 6.0).

Modul GPS integrat


EOS 5D Mark IV dispune de senzor GPS ce va ajuta sa etichetati automat imaginile cu datele locatiilor. Sistemul se sincronizeaza cu ora Universal Time Code (UTC) prin sateliti.

Constructie usoara cu sigilii impotriva stropilor si a prafului


Designul aparatului este conceput pentru a performa in situatii dificile, indiferent de conditii. Nu numai ca este usor si portabil, dar este dotat cu un design structural robust - este rezistent la praf si la stropire, multumita multiplelor sigilii din jurul butoanelor, porturilor si a baionetei.

Functie IPTC


Ofera posibilitatea adaugarii unor informatii suplimentare fiecarei imagini, cu pana la 39 de tipuri de date. Aceste date sunt intoduse in software-ul Canon EOS, iar apoi sunt incarcate in aparat. O data introduse, acestea se pot activa sau dezactiva din meniul aparatului.

Controale imbunatatite


Aparatul include o serie de intreaga de modificari pentru o functionalitate fiabila si durabila, cum ar fi mutarea senzorului telecomenzii in partea frontala a camerei si protectie de cablu pentru portul USB 3.0 Micro B. A fost adaugat un nou buton de selectie a zonei de AF, ce poate fi personalizat pentru a permite modificari directe ale zonei de AF prin simpla apasare spre interior.

cannon elinchrom fuji gitzo hoya leica metz nikon sigma sony tamrac tamron tokina zeiss