Fotografia Digitala - Tehnica si Compozitie

F64 - Carti & Reviste
 
Cod produs: 1046471
Fotografia Digitala - Tehnica si Compozitie
 
 
Acest produs nu mai face parte din oferta F64.ro
In cele peste 200 de pagini, ghidul „Fotografia digitala. Tehnica si compozitie”, ilustreaza si explica cele mai importante reguli de compozitie, oferind liniile de ghidaj necesare si utile oricarui utilizator de aparat foto digital, abordand fotografia din punct de vedere tehnic si creativ, oferind explicatii, solutii si sfaturi profesionale pentru situatii de fotografiere specifice.

Din cuprins:
• Optimizarea imaginilor
• Diafragma 8
• Expunerea perfecta
• 5 secunde
• Totul despre filtre si plugin-uri
• Portrete citadine
• Fotografii inedite de nunta
• Creativitate cu mijloace simple


Optimizarea imaginilor
La inceput de drum in fotografie, este o idee buna sa studiati tehnica foto, pentru a intelege limbajul. Fotografii buni au „ochiul format”, un fel de simt special, datorita caruia pot vedea inca din momentul fotografierii cum va arata imaginea finala. Unii se nasc cu acest talent, pe cand altii nu. Cunoasterea notiunilor tehnice (diafragma, distanta focala, expunere etc.) va vor ajuta in procesul fotografic, pentru intelegerea rezultatului final, dar si pentru o mai buna coordonare intre ochi si declansare.

- Distanta focala adecvata
- Diafragma folosita creativ
- Iluminarea corecta
- De la cadru general la macro
- Expunere dubla
- Riscarea supraexpunerii
- Iluminare si pastrarea luminilor
- Reducerea contrastelor
- Zgomot de imagine redus corect
- Evitati luminozitatea excesiva
- Corectarea vignetarii

Diafragma 8

„Daca soarele straluceste, folosesti diafragma 8” - pe vremea echipamentului analogic, daca nu se putea masura expunerea, fotografii trebuiau sa urmeze aceasta regula de aur. Noi va explicam de ce diafragma opt este intr-adevar o alegere buna.

Expunerea perfecta
Puteti realiza fotografii foarte bune la mare, daca aveti cateva notiuni de baza si va place sa experimentati. Nu aveti nevoie decat de aparatul foto si de un trepied.

5 secunde
Cinci secunde? Exact cinci secunde? Nu neaparat – puteti avea nevoie de patru sau poate chiar si de opt secunde pentru a obtine efectul dorit. Dar ce efecte extraordinare poate conferi unei fotografii un astfel de timp de expunere?

Totul despre filtre si plugin-uri
Nu demult, filtrele de corectie si cele pentru efecte erau parte integranta a echipamentului foto standard. Mai este nevoie de acestea astazi?

- Filtrul de polarizare
- Filtrul gri
- Filtre colorate si degrade
- Fotografii la orice ora

Puteti obtine fotografii bune indiferent cat arata ceasul. Important este sa stiti ce genuri de fotografii puteti realiza cu usurinta la o anumita ora, plus cateva trucuri care va vor fi de folos. Planificarea este la fel de importanta insa ca si stiinta, iar cei prinsi pe picior gresit vor irosi multe posibilitati interesante.

- Rasaritul
- Soarele matinal
- La pranz
- Dupa-amiaza
- Fotografii nocturne
- Sfaturi de fotografiere

Fie ca vorbim despre peisaje, portrete sau fotografie macro, intotdeauna merita incercate abordari noi si experimente.

- Peisaje cu motive suplimentare
- Portrete condimentate
- Macro-urile capturate de aproape sau de la distanta
- Motive clasice
- Detaliul perfect

Subiectul nu este singurul lucru pe care trebuie sa va concentrati. Mai degraba, selectati atent cel mai echilibrat dozaj al detaliilor. Formatul imaginilor si designul contribuie substantial la efectul fotografiei finale.

- Proportiile ideale
- Compunerea fotografiei
- Taierea imaginilor
- Determinarea cadrelor

Redescoperiti subiectele dumneavoastra preferate si din alte perspective. Desi pare complicat la prima vedere, este foarte simplu, abordand cadre si formate noi.

Portrete citadine
In calatoriile prin orasele lumii, fie ca va aflati in vacanta, fie cu treburi, va gasiti intotdeauna timp pentru cateva fotografii care sa va reaminteasca de locurile vizitate. Fotografierea cladirilor nu este atat de simpla cum pare la prima vedere. Simetrie, perspectiva, lumina corecta, toate trebuie luate in seama pentru a obtine imagini foto bune.

Fotografii inedite de nunta
Clasicele imagini in care mirii ciocnesc paharele de sampanie sau cele in care mireasa isi arata jartiera albastra au devenit deja prezente cliseu in albumele de nunta. Va oferim alternative la o sedinta foto clasica, al carei rezultate sunt cele mai interesante ipostaze.

Creativitate cu mijloace simple
Cunoasterea aspectelor tehnice este importanta pentru orice fotograf. Dar mai conteaza si altceva. Primul pas este invatarea regulilor de compozitie, apoi este nevoie de multa... practica. Creativitatea cere timp. Si exercitiu!

- Pictare cu lumina
- Imagini ca in filme
- Capturarea rotocoalelor de fum
- Imagini ca pictate
- Flori in apa
- Imagini macro in sectiune
- Proiecte foto pentru acasa

Puteti crea fotografii impresionante chiar si cu ajutorul unor accesorii simple, cum ar fi reflectoarele sau hartia lucioasa. Daca stapaniti foarte bine tehnica de lucru, nu mai conteaza daca folositi un aparat foto compact sau SLR; rezultatele vor fi pe masura eforturilor.

- Fotografie in contralumina
- Alb-negru abstractizat
- Frumusete radianta
- Siluete
- Flori cu blit si gheata
- Reguli simple de filmare

In prezent este din ce in ce mai greu de ignorat functia de filmare HD prezenta in aparatele foto digitale, si, la prima vedere, totul pare foarte simplu pentru cameramanul amator. Totusi, cum se face ca, la vizionarea pe ecranul monitorului, filmul sau nu arata prea bine?


1046471


-#Reviste / Carti Foto#F64 - Carti & Reviste#Fotografia Digitala - Tehnica si Compozitie#-


http://www.price.ro - your shopping expert Preturi Camere foto cauti.ro Viziteaza magazinul F64.ro pe ShopMania ays.ro
Aparate foto, camere video si accesorii foto